Direktlänk till inlägg 12 februari 2011
Ett recept som jag vill rekomendera är detta:
"Smördegshjärtan med hallon"
1 rulle Sara Lee färdigkavlad kyld smördeg, 250 g. (Det går nog bra med vilken som)
1 ägg (Går br även utan ägg)
250 ml Kelda vaniljvisp
250 g ICA Hallon, frysta (Jag tog Hallon/blåbär och det var lika gott det)
Garnering:
Florsocker
1: Tina hallonen, (eller de valda bären)
2: Sätt ungen på 225 Grader. Tag ut degen ur förpackningen och låt den stå 10 min i rumstemperatur för att den ska lättare att rulla ut.
3: Tryck ut 12 hjärtan eller hur många som du behöver eller kan få ut med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ett uppvispat ägg. (Går att hoppa över ägget) Grädda i mitten av ugnen ca 5 min eller tills de har fått fin färg.
4: Låt svalna och skär av toppen på hjärtana och använd dom som lock.
5: Vispa vaniljvispen hårt. Fördela vaniljvisp på bottnarna. Lägg på hallon och lock. Pudra över riktligt med florsocker.
Jag testade detta recept och det var verkligen gott så det ska jag använda igen. Hjärtanen blev uppätna innan jag hann ta ett kort på dem. men nästa gång så kanske jag hinner med ett kort. Detta är ett tips på ett alla hjärtans dag bakelse men kan användas på andra dagar med. man behöver ju inte använda hjärtformad pepparkaksmått. =)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|