Direktlänk till inlägg 9 maj 2011
Havreflan
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1,5 msk mjölk
1,5 msk ljus sirap
0,25 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Blanda alla ingredienser tillsammans i en bunke. (jag brukar ta lite extra havreflan men de är ju upp till var och en. Testa dig fram vad du tycker är godast)
ta en plåt med bakplåtspapper och klicka ca ½ msk på plåten med stora mellanrum. In i ugnen i ca 5 min. Kakorna ska ha fått en gyllende färg.
(Du märker om du gör detta fler ggr om du vill ha dem mer eller mindre knapriga och de beror på ugnstiden + att ugnstiden kan variera beroende på ugn och hur stora små klickar du gör. Tänk bara på att de flyter ut i ugnen.)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 | 31 | ||||||||
|